Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

em
emigratio - 11-08-2013 17:07:18
Garantie & Verzekeringen

Lijfrente in het buitenland

Beste corwil, de regels voor lijfrente uitkeringen zijn in 2009 aangescherpt. dit houdt in dat een nederlandse verzekeraar die jouw lijfrente gaat uitkeren met periodieke betalingen, moet voldoen aan de fiscale wetten van het land waar je op dat moment woont.
veel verzekeraars vinden dit veel te lastig en dus keren zij alleen uit als je een adres in nederland hebt. sommigen mensen schrijven zich dan tijdelijk in bij familie om de periodieke uitkeringen in gang te zetten. zodra deze loopt heffen ze de inschrijving weer op. bij de belastingdienst in nederland vragen ze dan een een ontheffing voor belasting van de uitkering aan, die dan aan de verzekeraar verstrekt moet worden om te voorkomen dat je belast wordt in beide landen.
niet echt een omweg waar je op zit te wachten, maar je moet toch iets. op dit moment is alleen nationale nederlanden degene die wel aan de eisen schijnt te voldoen en waar je dus wel terecht kunt. ik ben alleen wel benieuwd naar hun aanbod, want dan hebben zij een monopolie op dit financiele product en dat is nooit gunstig voor de klant. allianz is echter druk bezig om zich in de nederlandse markt binnen te dringen en ook zij schijnen aan de eisen te voldoen.
hopelijk heb je iets aan deze informatie en kun je een mooi aanbod vinden. intussen hoop ik dat de politiek wakker wordt en hier iets aan gaat doen, want anders ontploft die europese unie van hen midden in hun gezicht met dit soort belachelijke gevolgen van verschillen in wetgeving.