Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 22-08-2013 23:01:42
Vakantie & Reizen

Reis geannuleerd door reisbureau

[quote="artikel 6:74 lid 1 bw"]iedere tekortkoming in de nakoming van een verbintenis verplicht de schuldenaar de schade die de schuldeiser daardoor lijdt te vergoeden, tenzij de tekortkoming de schuldenaar niet kan worden toegerekend.[quote="artikel 6:75 bw"]een tekortkoming kan de schuldenaar niet worden toegerekend, indien zij niet is te wijten aan zijn schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt.
in het geval van overmacht, zoals omschreven in art. 6:75 bw, heeft de schuldenaar geen recht op schadevergoeding.

[quote="artikel 6:265 lid 1 bw"]iedere tekortkoming van een partij in de nakoming van een van haar verbintenissen geeft aan de wederpartij de bevoegdheid om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, tenzij de tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen niet rechtvaardigt.[quote="artikel 6:271 bw"]een ontbinding bevrijdt de partijen van de daardoor getroffen verbintenissen. voor zover deze reeds zijn nagekomen, blijft de rechtsgrond voor deze nakoming in stand, maar ontstaat voor partijen een verbintenis tot ongedaanmaking van de reeds door hen ontvangen prestaties.
in het geval van overmacht kan de schuldenaar de overeenkomst wel ontbinden en heeft als gevolg daarvan recht op de aankoopsom.

wanneer er tussen twee overeenkomsten voldoende samenhang bestaat dan delen deze het zelfde lot en leid de ontbinding van de ene overeenkomst tot de ontbinding van de andere overeenkomst. zie: hr jans/fcn (nj 1999, 97).

ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat boekingskosten en annuleringsverzekering ook vergoed moeten worden.