Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 29-08-2013 21:03:42
Garantie & Verzekeringen

Klopt het dat mijn pensioenfonds mij minder uit keert omdat de halfwezen uitkering stopt?

Die halfwezenuitkering was inderdaad inkomensonafhankelijk voor de anw uitkering van de staat, dus als u teveel inkomen uit loondienst of een uitkering zou hebben, wat geheel of deels gekort wordt op de anw, zou die halfwezenuitkering in stand blijven, maar ik begrijp niet waarom het pensioenfonds van uw overleden echtgenoot dat halfwezenpensioen niet bij uw inkomen betrok, want het was wel bij u belast.

de overheid heeft besloten die halfwezenuitkering te laten vervallen, en de anw met dat bedrag te verhogen, maar dat komt voor mensen die zelf een inkomen uit arbeid of een eigen uitkering heel ongunstig uit.

dat nu in uw geval ook het nabestaanden pensioen van uw overleden echtgenoot wordt gekort, is mijns inziens niet de bedoeling, want uw inkomen verandert niet.

dus neem schriftelijk contact met hen op en vraag uitleg.