Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
biesse - 03-09-2013 16:51:35
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek verplicht bij ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid?

Goedemiddag,

hier hetzelfde probleem, een jaar geleden een hypotheek afgesloten inmiddels een half jaar uit elkaar. zij staat op de akte vermeld met 0 inkomen ik met een inkomen van €43000 bepaald door de bank.

ik wil de bestaande hypotheek overnemen ivm voordelige bankspaar hypotheek. inmiddels na heel veel gedoe is er een nieuw inkomen bepaald door de bank van € 45000

appeltje eitje dacht ik, niet dus. nu eist de bank een inkomen van € 48000 omdat de rente nu korter als 10 jaar vastgezet kan worden. dat gat kan ik overbruggen door een deel van het geld af te lossen. helaas is het niet zo makkelijk, nu is het verhaal ineens dat ik de helft van de hypotheek maar over kan nemen en voor de andere helft een nieuwe financiering af mag sluiten. ik hoor van diverse kanten dat ik haar hoofdelijk kan ontslaan als ik de hypotheek alleen kan dragen maar de bank spreekt dit tegen. is er iemand die met een degelijke onderbouwing kan komen hierover?