Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

id
idep - 13-09-2013 11:53:55
Voeding & Gezondheid

Uw huis veilig?

[quote=hutch schreef op donderdag 12 sep 2013, 19:55]en dat sommigen zich hier alléén maar registreren om een bepaald bedrijf op te hemelen, is al wel duidelijk. dat blijkt ook wel uit het aantal reacties van bepaalde personen en waarop gereageerd wordt.

begin me toch echt af te vragen wat "de branche" hutch heeft aangedaan. en wat er zo erg is aan mensen die "slechts" 1 bericht plaatsen. heeft de beveiligingsbranche je erge onrecht aangedaan? sommige mensen maken geen levenswerk van posten op fora en vinden 1 bericht wel mooi genoeg, positief of negatief.

ik onderstreep je mening dat iemand die na 1 dag al zo tevreden is bepaald niet kritisch genoemd kan worden. maar dat is ieders goed recht. net als dat het iemand zijn goed recht is om zijn huis te beveiligen op iedere manier die hem/haar goeddunkt, mits hij/zij daarbij geen overlast bezorgt aan anderen dan eventuele inbrekers.
de manier van colportage keur ik ten zeerste af. vermoedelijk worden de verkopers afgerekend op aantallen binnengehaald orders. bij deze verkoopconstructie zie je vaak gebeuren dat de ethische opvattingen van aanbieder uit de pas gaan lopen met de werkwijze van de verkopers, veelal ook niet direct in loondienst van de aanbieder. bij goede doelen zie je dit ook gebeuren. verklaring van goed gedrag zegt inderdaad niets. wij (ik zit niet in de beveiliging!) hebben met regelmaat discussie met onze belbureaus over het al dan niet goed bedoelde "fanatisme" van de agents.

nogmaals, het staat iedereen vrij zijn huis te beveiligen en ik begrijp niet zo goed waarom een aantal hier iedereen ervan wil overtuigen dat dat niet zou mogen. kwaliteit van leven wordt niet bepaald door de veiligheid die je werkelijk hebt, maar door de veiligheid die je voelt. perceptie. de mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest. de een voelt zich veilig met de deur op slot. de ander gaat een stapje verder.

volgens mij was deze draad begonnen met de vraag of uhv en g4s een betrouwbare partner waren. ik blijf van mening van wel. ik heb nog geen steekhoudende argumenten gehoord waarom niet. alles wat ze bieden is in lijn met wat anderen ook bieden, zowel in product als prijs. g4s is wereldwijd één van de marktleiders in beveiliging en ik mag aannemen dat ze dat niet te grabbel willen gooien door met malafide onderaannemers in zee te gaan. wel zou uhv, of g4s wat kritischer mogen zijn richting het gedrag van hun verkopers.

al met al denk ik dat je hier prima je pakketje af kunt nemen, maar uiteraard geldt daarbij: laat je niet onder druk zetten, denk er een paar dagen/weken goed over na, oriënteer je op internet naar uhv/g4s of eventuele alternatieven en probeer het danwel elders, danwel bij uhv voor minder geld te krijgen. dat is hier niet anders dan bij het aanschaffen van een tweedehands auto. het aanbod geldt morgen ook echt nog wel. volgende week ook!

iedereen veel wijsheid in het nemen van een beslissing. zolang niemand hier weet (of het niet post) of de kans op inbraak verandert bij het aanschaffen van een alarm raad ik iedereen aan datgene aan te schaffen waar hij/zij zich prettig bij voelt. wij hebben het niet gedaan, simpelweg omdat de kosten van het alarm niet opwegen tegen de waarde van de onvervangbare goederen (de rest betaalt de verzekering) en ik mijn buren niet wil opzadelen met ons alarm (bij alarm belt centrale eerst met de "sleutelhouder", lees buren, om de inbraak te bevestigen, alvorens de politie in te schakelen).