Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jangmcoolen - 23-09-2013 14:13:15
Geldzaken & Recht

Pensioen

Weten doe ik het niet maar ik ben bang dat het iets anders ligt.
ik denk dat de betreffende werknemer bij een baas werkte die zich helemaal niet bezig hield met pensioen en dat de werknemer denkt dat hij pensioen heeft betaald, hetgeen waarschijnlijk niet het geval is.
mijn jongste broer -- 12 ambachten, 13 ongelukken -- (nu 66) heeft 51 jaar gewerkt (eenenvijftig). wij (zijn drie andere broers) hadden ieder een degelijk pensioenconstructie; we betaalden daar ook voor via de werkgever.
vaak zeiden we tegen onze broer: "hoe zit dat bij jou". "mijn baas (daar werkte hij de laatste 37 jaar) wil niks weten van pensioenvoorzieningen en als ik erover begin zegt hij dat ik kan vertrekken".
ons antwoord was altijd: "kan een baas zelfstandig bepalen dat hij geen pensioenen hanteert in zijn bedrijf??" kennelijk kan dat!!
nu op zijn 66e heeft hij alleen aow; met de huidige bezuinigingen is dat een ramp, want hij rijdt bijv nog graag zijn autootje van 9 jaar oud.
ik denk dat jaap hermsen (de vragensteller) ook zo'n geval is.