Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-09-2013 13:23:56
Geldzaken & Recht

Aow uitkering

Nee op die aow uitkering is geen loonheffing ingehouden. ik weet natuurlijk niet hoeveel inkomen u had tot uw aow uitkering, maar gezien de geringe hoogte van het pensioen, zal uw salaris daar niet al te hoog geweest zijn.

normaal gesproken zult u dus over dit jaar eerder wat belasting terugkrijgen, dan wat moeten betalen. dat is trouwens overwegend het geval bij mensen over het jaar waarin ze 65 worden.

als u dat wilt, kunt u het al precies uitrekenen. volgens mij kunt u op de site van de belastingdienst het formulier voorlopige aanslag 2013 downloaden. als u daar de gegevens invult, dus uw salaris en 4 keer het aow bedrag zal daar beslist uitkomen of u nog iets moet betalen, of terug zou kunnen krijgen. mijns inziens dus terugkrijgen.

om terug te krijgen kunt u dat formulier niet meer insturen, maar vergeet vooral niet dan volgend jaar een proefberekening te maken.

u hebt toch ook ern specificatie gekregen van de svb, daar staan de cijfers op.