Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ew
ew - 15-10-2013 16:20:11
Geldzaken & Recht

Woningbouw dreigt met rechtzaak

Ook wij hebben het zelfde probleem met stadgenoot.
geiser is eigendom en in beheer van stadgenoot. wij betalen maandelijks een bedrag aan servicekosten. gezien de leefttijd van de geiser vind ik het prettig dat stadgenoot deze wil vervangen. dat dit word gedaan met een hr ketel is prima.

op de eeste verplichte aanbieding va stadgenoot zijn ook wij niet ingegaan. ook laten weten waarom. 5 radiators in een woning van 50m2 is een beetje veel van het goede. ook is onze gashaard,welke in ons eigendom goed onderhouden. wij hebben geen behoefte aan een cv. wij verzochten om een nieuwe aanbieding voor een boiler of hr geiser. deze hebben wij ontvangen. omdat wij alleen twee bijbehorende maandprijzen kregen en een vakje om te tekenen hadden wij nog wel wat vragen. oa welke boiler of hr geiser we zouden krijgen,en niet geheel onbelangrijk waar deze zou komen te hangen. stadgenoot zou ons informeren. nooit meer iets vernomen. tot ook wij de aanbieding kregen voor de hr ketel en cv met 1 radiator voor €20.00 pm. elke extra radiator kost €5 pm.. of tekenen of stadgenoot gaat naar de rechter stond er kort in. aangezien het hier om een contract gaat zou ik toch eerst wel meer info wesen dus deed het verzoek tot een gesprek. op schorvoetend toegeven van stadgenoot kwam dan wel eerst de adviseur lang om door te spreken wat eventuele wensen zijn vanuit ons. de adviseur is ook geweest. na wat doorgesproken over hoe de boel zou worden geinstalleerd wilde wij wel een aangepast contract ontvangen. overigens is onze woonkamer groter dan standaard door het wegbreken van muren. de adviseur vind dat 1 radiator niet voldoende is voor onze woonkamer en dat stadgenoot dus twee radiators moet plaatsen voor de prijs van de €20pm. dit vonden wij zeer netjes. afgesproken was dat wij binnen 5 dagen het akkoord en nieuwe contract zouden ontvangen. ondertussen zijn er al twee weken voorbij en is het stil,heel stil aan de zijde van stadgenoot.

ondertussen ben ik al veel informatie tegen gekomen,heb advies gekregen en ben in contact geweest met het juridisch loket.
dat stadgenoot uit veiligheid de geiser wil vervangen voor een hr geiser is een zwaar wegende reden. de rechter zal dit dan ook toewijzen. daarintegen is de cv een ander verhaal. deze kan en mag niet zomaar door de stadgenoot verplicht worden. dat de stadgenoot dit verbeterde woongenot vind doet niet ter zaken..