Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ad
adrie046 - 04-11-2013 16:19:02
Geldzaken & Recht

Waterschap belasting

Dag wea,

ik heb bijna het zelfde gehad met mijn onlangs overleden moeder. volgens het heffings punt groningen bestaat de waterschapbelastingen uit twee delen:
1) watersysteemheffing ingezeten. deze belasting wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld en is niet terug te vorderen.
2) zuiveringsheffing gekoppeld aan het aantal bewoners van het huis. deze heffing is na het indienen van een bezwaar wel naar rato van het aantal gebruikte maanden terug te vorderen.

het beste is om een bezoek aan het heffingspunt te brengen, dan kan ter plaatse een bezwaar ingediend worden.
wat in mij geval geresulteerd heeft dat de zuiveringsheffing naar rato wordt verrekend. het bezwaar tegen de waterschapsheffing is echter afgewezen.
aangezien een beroep hiertegen minimaal euro 44 aan griffiekosten bedraagt ben ik hiermee gestopt. ik blijf het nog steeds onredelijk vinden. als er meerdere mensen dit onredelijk vinden is dit misschien wel een geval voor kassa.