Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 05-11-2013 10:36:08
Computers & Telefonie

Problemen met router

[quote=pk49 schreef op dinsdag 5 nov 2013, 10:22].bij ziggo met een linksys router en een standaard abonnement haal ik een download snelheid van 5 mbps(5 megabyte per seconde)

vreemd. een standaardabonnement bij ziggo is 20 mbit = 2,5 megabyte. (8 bits is 1 byte)
je zegt dat je 5 megabyte haalt.
of je bedoelt dat je 5 megabits haalt, en dat is heel slecht, want een goedkope router haalt al minstens de volle 20 mbit. (zelfs 270 tot 300 mbit als het abo het toe zou laten!!!)
of je hebt geen standaardabonnement, maar een van 60 mbit en dan haal je nog te weinig want zou je ca 7,5 megabyte moeten halen.

maar ws. bedoel je ook megabit. providers maken altijd reclame met zo hoog mogelijke getallen dus ze vermenigvuldigen de in de hardware gebruikelijke megabyte (denk aan geheugen en harde schijven) met minstens een factor 8 om het hoger te laten lijken. megabits.