Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 20-11-2013 20:05:11
Geldzaken & Recht

Afkoopsom

[quote=jetteke743 schreef op woensdag 20 nov 2013, 12:19]ik zal het nog eens proberen. gisteren enkele malen op het door u getoonde nr geprobeerd. via keuze menu,s kom ik een heel eind. tot de melding al onze medewerkers zijn in gesprek, de verbinding wordt nu verbroken. probeer het later nog eens.
toch heel erg bedankt voor uw reactie. in ieder geval het juiste nr.
het was gisteren topdrukte bij de belastingtelefoon. voorlopige aanslagen zijn vanaf 15 november massaal verstuurd. op 20 november (vandaag) worden de toeslagen uitgekeerd. dat levert ook mssale telefoontjes op.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
houdt u wel in de gaten of de eenmalige afkoopsom niet gaat doorwerken voor de partnertoeslag in 2014. hierover is onjuiste informatie verstrekt door de svb. informatie die overgenomen werd en ook op deze site te vinden was. bij eenmalig verhoogd inkomen zou de partnertoeslag komen te vervallen. (.....) lees het bericht hieronder:
toeslag en inkomsten van uw partner

op onze aow-pagina heeft informatie gestaan over de invloed van het inkomen van de partner op de partnertoeslag. daarin stond dat als een partner eenmalig een hoger inkomen krijgt en de toeslag wordt stopgezet, de toeslag vanaf 2015 voor altijd komt te vervallen. de publicatie van deze informatie was voorbarig. op dit moment worden de gevolgen van deze wijziging nog nader in kaart gebracht. zodra hierover meer bekend is, kunt u dit terugvinden op onze internetpagina. lees http://www.svb.nl/int/nl/aow/inkomsten/inkomsten_uw_partner/br /">hier

let op: een afgekocht pensioen heeft ook gevolgen voor de toeslagen. voor huurtoeslag is er de mogelijkheid om dit eenmalige inkomen buiten beschouwing te laten voor de huurtoeslag. daarvoor moet vraag 1,2 7 en 8 van het verzoek: bijzondere situatie huurtoeslag worden ingevuld en opgestuurd. http://download.belastingdienst.nl/toeslagen/docs/verzoek_bijzondere_situatie_huurtoeslag_tg1502z7pl.pdf">hier vindt u het aanvraagformulier bijzondere situatie huurtoeslag