Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-11-2013 12:01:12
Geldzaken & Recht

Strafporto postnl

Hermang schreef op woensdag 24 jul 2013, 11:33: beste mede-forum gebruikers.

ik kom het volgende tegen van postnl. ik post dit om advies te vragen van
andere medeforumgebruikers of ze zoiets hebben ervaren en wat tegen te doen.
het gaat niet om het gedrag, het gaat om het principe.

ik kreeg gisteren een strafportobon binnen. ik heb op de site van postnl gekeken waar dit over gaat en volgens het systeem was de kaart die ik heb ontvangen onvoldoende gefrankeerd.
in deze gegevens stond ook nog een reken-fout.

betaalde port: € a
benodigde port: € b
te betalen port: € a+b

merkwaardig dat je dan € a+b moet betalen. zou toch b-a zijn?

ging dus met deze brief naar een postagentschap en deze agentschap zei tegen mijdat de kaart voldoende was gefrankeerd. er is dus een fout gemaakt door de software waardoor een kaart onterecht als onvoldoende gefrankeerd wordt aangemerkt.

nou komt de crux. ik kan niet bij zo een agentschap de fout laten herstellen maar moet een 0900 nummer bellen voor € 0,10 per minuut. geen mogelijkheden tot email.

ik vind dit geen service, ze verschuilen zich achter websites, zijn alleen bereikbaar via dure nummers en ontvangen dan ook geen verbeterpunten op hun procedures. bijvoorbeeld verbetering van hun software.

enige suggesties iemand?

hermang

ik kreeg vandaag ook een briefkaart met het verzoek €1,80 te betalen voor te weinig porto? ook ik heb het dure service nr gebeld. het ging om de brief die ik inderdaad had verstuurd naar de belastingdienst.en hierop een postzegel nr 1 geplakt. mijn brief was 7 gram te zwaar? dat kan ik nu dus niet meer uitvinden of afwegen. en wie zegt mij niet dat zij een goede weegschaal gebruiken. de waarde van de postzegel is ook niet te vinden op de zegels zelf en €1,80 ik zou zo niet weten hoeveel postzegels dit zijn?. dit blijkt dan weer op de side van post nl te vinden. ik stuur de briefkaart maar op met € 1,20 aan boete betaling en € 0,60 echte betalingen. voor de volgende keer zal ik deze gewoon weggooien. ik vind dit een enorm gebrek aan service.