Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
markiemarc - 21-11-2013 13:31:19
Auto & Vervoer

Ruitschade herstel door autotip

[quote=cyberbabe schreef op donderdag 21 nov 2013, 13:15]gisteren werd ik op een parkeerplaats in zoetermeer benaderd door een mannetje van autoglas bodegraven met de vraag of ik mijn ruit wilde laten repareren. nou wil het toeval dat ik mijn ruit wil laten vervangen. maar niet op een parkeerplaats. ik heb een flyer van de man meegekregen. daarop staat bij opmerking monteur: "wij halen tot 150 euro van uw eigen risico weg, u betaald bij ons niks". (inclusief die foute "betaald").

volgens de flyer zijn ze aangesloten bij focwa.

ik heb even gebeld met mijn verzekeraar, de anwb. of het klopt dat ik mijn ruit daar kan laten vervangen, dat zij het dan vergoeden.de dame in kwestie moest het wel even uitzoeken, want het moet wel een focwa garage zijn met een ruitlicentie (ze noemde een ander woord, maar weet even niet meer wat dan wel precies). het viel haar nog op dat het focwa logo op de website wat wazig was, vond ze vreemd. ze ging even informeren en even later kreeg ik te horen dat ze gewoon zaken deden met dit bedrijf. en dat ik daar dus mijn ruit kon laten repareren. ik zou dan wel een eigen risico hebben van 150 euro (ipv 75 als ik naar carglass of autotaal zou gaan).

maar dat zou dan door autoglas bodegraven betaald worden. omdat ik dat toch wel een beetje al te mooi vond klinken, toch hen ook maar even gebeld. op een "gewoon" nummer. werd ook gewoon opgenomen.
de verklaring was dat zij liever veel ruiten voor minder geld repareren dan nauwelijks ruiten voor veel. op deze manier maken ze per ruit minder winst, maar hebben ze wel handel. en de schoorsteen moet wel blijven roken in deze tijd, zei de man aan de telefoon.
hmmm, klinkt ook plausibel.

maar toch ....

dus even op internet gesnuffeld, of er negatieve verhalen over deze club waren. en toen kwam ik hier terecht. al die pagina's over autotip gelezen, zo heten ze dus niet. maar helemaal aan het eind kom ik dus toch een verwijzing tegen in het bericht van hutch.

en nu dus toch weer twijfel: wel of niet doen?

nou ja, daar denk ik nog maar even over na. maar misschien dat er mensen zijn die ik kan verblijden met de gegevens van autoglas bodegraven? als dat inderdaad dezelfde lui zijn....

autoglas bodegraven
tjalk 8
2411 nz bodegraven
tel: 0172 617 642
www.autoglas-bodegraven.nl
info@autoglas-bodegraven.nl

[quote=hutch schreef op vrijdag 9 aug 2013, 20:10]een voorbeeld hoe autotip te maken heeft met autoglas-bodegraven (heb dit al eerder aangetoond d.m.v. de eigenaar van autotip die werkt(e) bij/voor 'autoglas-bodegraven'):

klik 'http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:r-5_bab9ukej:www.marktplaats.nl/z/auto-onderdelen/mercedes-benz-onderdelen.html%3fattributes%3dm%252c9248%26categoryid%3d74%26currentpage%3d8+%22jerbi%22+ruitreparatie&cd=4&hl=nl&ct=clnk&gl=nl]strongihier/i[/b">'.

scroll naar beneden en daar staat........ de grote onbekende 'jerbi' uit..... bodegraven.
hij heeft een advertentie geplaatst in mei 2013 met o.a. de (beginnende) tekst: "autoglas bodegraven levert orginele ruiten voor al uw auto's.vandaag bellen direct geplaats waar u wilt. geen voorrijkosten…".

klik vervolgens op de naam 'jerbi' en zie daar een advertentie staan (mb te koop) waarbij hij het telefoonnummer (06-12974064) gebruikt. en raad eens door wie dit nummer nog meer gebruikt:
khalid a., eigenaar van autotip.

zoals zoekster al aangaf op 30 mei j.l.:
autotip bodegraven, akkermunt 13, 2412ae bodegraven, 06-12974064.

zou 'jerbi' een alter ego van khalid a. zijn?


aller eerst, voordat andere mensen op dit forum gaan roepen hoe partijdig ik wel niet ben, wil ik even kwijt dat zo is máár dat mag! of ik nou wel of geen ervaring heb met bovengenoemde bedrijven. om antwoord te geven op je vragen; ik zou zeker je ruit laten vervangen bij hen aangezien zij 150 euro van het eigen risico betalen ipv de 75 bij de andere vervangingsbedrijven. nou is het zo dat er op dit forum bijna alleen maar negatieve reacties zijn maar daar moet je je niet door laten sturen. de mensen die wel positieve ervaringen hebben met bovengenoemde bedrijven zal je hier nooit tegenkomen. en aangezien je verzekering ook akkoord geeft lijkt er naar mijn mening geen enkel probleem te zijn.