Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 29-11-2013 12:07:00
Computers & Telefonie

Afgesloten door hi, maar wel alle komende maanden nog betalen?

2:5 niet tijdige betaling
1 als de contractant van een abonnement de door hem verschuldigde vergoedingen niet binnen de in artikel 2:4, lid 5, bedoelde termijn heeft betaald of als de automatische incasso niet is geslaagd, is hij zonder nadere ingebrekestelling in verzuim.
2 vanaf de datum waarop de contractant in verzuim verkeert, is hi gerechtigd de wettelijke rente en de redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte in rekening te brengen. daaronder wordt in ieder geval verstaan buitengerechtelijke kosten (waaronder door hi
zelf te maken kosten voor het aanmanen van de contractant en overige administratieve kosten) die in redelijkheid zijn gemaakt en die qua hoogte redelijk zijn in verhouding tot de openstaande vordering.
3 als de contractant ook binnen een door hi gestelde nadere termijn niet heeft betaald is hi gerechtigd haar dienstverlening aan de contractant conform artikel 1:13 op te schorten of de overeenkomst te ontbinden.

1:13 opschorting van de dienstverlening
1 met inachtneming van hetgeen in deze algemene voorwaarden en bij wet is bepaald, is hi gerechtigd de levering van een aansluiting of (de toegang tot) een specifieke dienst of contentdienst van derden geheel of gedeeltelijk op te schorten als de contractant een verplichting ten opzichte van hi niet nakomt en deze niet-nakoming opschorting rechtvaardigt. de verplichting tot betaling van de periodieke vergoedingen zoals bedoeld in artikel 1:12 en van de overige verschuldigde vergoedingen blijft gedurende de tijd van opschorting bestaan.
2 hi is ook bevoegd tot gehele of gedeeltelijke opschorting over te gaan:
a zonder ingebrekestelling of mededeling als de contractant in strijd handelt met artikel 1:7, lid 2 tot en met 9, of als de contractant op een andere manier de belangen van hi dusdanig schaadt dat van hi niet verlangd kan worden dat de aansluiting, al dan niet met betrekking
tot specifieke diensten, in stand wordt gehouden; of
b als de contractant bij herhaling hinderlijke oproepen pleegt of hinderlijke berichten verstuurt aan derden. hi zal hiertoe echter pas overgaan als zij de contractant, naar aanleiding van een onderzoek hiernaar, verzocht heeft het plegen van deze oproepen of het versturen van deze berichten te staken en de contractant daaraan geen gehoor heeft gegeven.
c als dit hi wordt medegedeeld op last van een daartoe bevoegde instantie.
3 tot opheffing van de opschorting wordt overgegaan als de contractant binnen een door hi gestelde termijn zijn verplichtingen is nagekomen. voor de opheffing van de opschorting kan een bedrag aan heraansluitkosten in rekening gebracht worden.