Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 10-12-2013 13:18:37
Voeding & Gezondheid

Apothekerskosten rijzen de pan uit.

Hallo ton schaaf,

die prijzen zijn nogal wat ondoorzichtig, maar wat betreft die € 12 eerste levering:
het gaat om een zogenaamde eerste uitgifte en dan moet de apotheek controleren of de patiënt ook andere medicijnen gebruikt, de verpakking klopt, het etiket correct is en bij uitgifte ook nog mondelinge informatie geven over het medicijn. dat hoeft bij een herhaalrecept allemaal niet.
vandaar.

hoe komen medicijnprijzen tot stand in de apotheek?
sinds 1 januari 2012 wordt de prijs van een medicijn berekend volgens vaste afspraken van individuele apotheken met diverse zorgverzekeraars (het apothekerstarief). de prijs kan dus per apotheek en zorgverzekeraar verschillen. de afgesproken prijs is een maximumprijs. goedkoper mag, duurder mag echter niet.

wanneer de medicijnen niet worden vergoed, of als u niet verzekerd bent, dan is de prijs in principe dus vrij, en heeft iedere apotheek een eigen "prijslijst".

het tarief dat door de apotheek wordt berekend is afhankelijk van de geleverde dienst. deze "farmaceutische dienstverlening" staat in de prijslijst die iedere apotheek hanteert. daarin staan de verschillende diensten en prijzen vermeld als u zelf zou moeten betalen. zo is het tarief voor een herhaalrecept lager dan het tarief voor een aflevering in de weekenddienst. ook een recept dat gemaakt moet worden (b.v. een zalf op maat) heeft een hoger tarief.

deze tarieven kunnen weer gecombineerd worden. zo zijn er tenminste 24, tot wel 36 combinatietarieven mogelijk!
(bron:efarma)

met vr.gr.