Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

14
14peter - 10-12-2013 23:19:09
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

Ik denk dan nu dat ik u helemaal begrijp. het enig wat mij dan ontgaat is het tegenlicht van de zonsondergang. immers kwamen de twee anderen vanuit het zuidoosten, en de zon gaat onder in het zuidwesten... maar goed.

art 185 stelt dat de bestuurder van het motorvoertuig (de snorfietser) aansprakelijk is. daar zijn echter uitzondering op, en ik schat in dat u er één van bent.

door geen voorrang te verlenen maakt u een fout. dit in combinatie met het gebruik van uw mobiele telefoon maakt van u een soort van kamikaze. uw handelen is een soort roekeloosheid.

het gebruik van de telefoon (de onoplettendheid) maakt dat u al helemaal niet over het al dan niet ontbreken van een bord oid zou moeten beginnen. trouwens u reed daar op de fiets, dus u woont niet in noord-groningen waardoor u geheel onbekend zou zijn dunkt me.

de snelheid van de tegenpartij lijkt me nauwelijks een rol te doen spelen. het feit dat dat ding zo hard zou kunnen zegt nog niet dat ie zo hard reed. en het verschil tussen 37 en 25 is toch ook niet zo dat meneer of mevrouw helemaal vanuit het niets kwam.

als dit alles zo door de getuige is/wordt bevestig heb ik weinig hoop voor u. ik weet niet hoe het met eventuele verzekeringen zit waar anderen het al over hadden, of hoe groot de schade is, maar de kans dat u een zaak verliest lijkt mij zeer aanwezig.

u zou wel kunnen proberen met de tegenpartij eventueel een schikking te treffen (ieder een deel).