Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 10-12-2013 23:20:32
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

Gezien uw verhaal geeft u eigenlijk zelf al toe dat u fout was.

daarnaast is het gebruiken van een telefoon, voor een fietser, op zich niet verboden, maar wel als het verkeer in gevaar wordt, of kan worden gebracht (+ hinder).
dat laatste levert voor u (of zou kunnen opleveren) een pv voor overtreding van artikel 5 wvw op.

ook is het op een voorrangskruising niet verboden om in te halen. dus dat kunt u niet aanhalen.

al met al is niet de snorscooter aansprakelijk, maar u.
ik neem aan, zoals u uw verhaal hier heeft neergezet, dat u zich niet van die aansprakelijkheid wilt ontdoen. hoe u dat financieel wilt/kunt oplossen, mag niet het probleem van de tegenpartij worden/zijn.

art. 185 wvw:
"indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of - indien er een houder van het motorrijtuig is - de houder verplicht om die schade te vergoeden, tenzij aannemelijk is dat het ongeval is te wijten aan overmacht, daaronder begrepen het geval dat het is veroorzaakt door iemand, voor wie onderscheidenlijk de eigenaar of de houder niet aansprakelijk is. "

ik zie dit als overmacht voor de snorscooter, mede doordat u (ruiterlijk) toegeeft dat u op meerdere punten (eigenlijk alle punten) fout bent geweest.

in het gedrag van die snorscooter kan ik geen fouten vinden, althans zoals u de situatie heeft weergegeven.