Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 11-12-2013 11:02:41
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

[quote=maltet01 schreef op dinsdag 10 dec 2013, 17:38]al met al vraag ik mij af of ik daadwerkelijk aansprakelijk ben voor het ongeval, en zo ja, voor welk aandeel van de schade.
u bent verantwoordelijk voor dit ongeval. u heeft niet goed opgelet, mede door gebruik van uw telefoon. omdat u verantwoordelijk bent voor dit ongeval bent u ook aansprakelijk.
en m.i. zelfs voor de volledige 100%. maar dat is iets tussen de verzekeringsmaatschappijen.
er kan m.i. pas sprake zijn van gedeelde schuld (voor de gedeelde aansprakelijkheid) als u kunt aantonen dat die snorscooter (ook) fouten heeft gemaakt.

dan wat betreft de 'haaientanden'.
in http://wetten.overheid.nl/bwbr0004825/hoofdstukiii/4/artikel80/geldigheidsdatum_11-12-2013">artikel 80 rvv1990 staat het volgende: "haaietanden hebben de volgende betekenis: de bestuurders moeten voorrang verlenen aan bestuurders op de kruisende weg."
dus dat is bij deze ook duidelijk.

verder vermoed ik, gezien uw verhaal, dat u terplekke bekend bent, althans dat u daar niet voor de eerste keer gefietst heeft. als die voorrangsaanduiding onvolledig was, dan had u juist (!) extra op moeten letten/ passen. maar omdat u met andere zaken bezig was, was uw oplettendheid dus nu extra.... afwezig. trouwens, de voorrangssituatie is wel erg duidelijk. u heeft de coƶrdinaten opgegeven, en daarop zijn heel duidelijk de 'haaientanden' te zien (althans in juni 2009, fotodatum google).

[quote=maltet01 schreef op dinsdag 10 dec 2013, 23:59]de quote die je gebruikt heeft betrekking tot schade geleden door de fietser. ik heb echter schade (mede)veroorzaakt...
als er een ongeval heeft plaats gevonden, waarbij een fietser betrokken is, wordt http://www.wetboek-online.nl/wet/wegenverkeerswet%201994/185.html">art. 185 wvw er al snel bij gehaald.

wat ik wel netjes van u vind, is dat u wel duidelijk toegeeft dat u fout bent geweest.
ook schrijft u: "ten tijde van het ongeval viel ik tussen twee aansprakelijkheidsverzekeringen in ". hieruit maak ik op dat u probeert om in ieder geval die snorscooter medeverantwoordelijk te maken, om zodoende minder te hoeven te betalen. maar met die zin geeft u eigenlijk ook al (indirect) aan, dat u verantwoordelijk en aansprakelijk bent.

maar zoals gezegd: ik vind in het handelen van die snorscooter geen fouten.
dat die scooter (mogelijk) een paar km/u sneller heeft gereden, doet aan deze zaak niets af. want wat als er een motorfiets met dezelfde snelheid had gereden.......?

maar ook: wie zegt dat hij terplekke te snel heeft gereden? voor hetzelfde geld zegt hij straks, dat hij helemaal niet te snel heeft gereden (als hij dat al gedaan heeft...) en heeft ondertussen zijn snorscooter weer afgevoerd (m.b.t. de max. snelheid).