Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maltet01 - 11-12-2013 11:27:08
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

Bedankt voor jullie reacties. natuurlijk probeer ik zo min mogelijk te moeten betalen, als student heb ik het niet erg breed. in feite was het wel de eerste keer dat ik deze route fietste, anders had ik geen navigatie nodig gehad. de telefoon zelf zie ik gelijk aan een bos bloemen, of een boodschappentas, ik hield deze in mijn hand maar besteedde er op dat moment geen aandacht aan. ik zal opnieuw na gaan of ik wellicht alsnog meeverzekerd ben bij mijn ouders, dat zou namelijk ook inhouden dat ik nu dubbel verzekerd ben.
mij is echter niet helemaal duidelijk wat de huidige jurisprudentie zegt over het percentage dat ik aansprakelijk gesteld kan worden. 100? 50 op welke voorwaarden?
en heeft het verder nog invloed dat ik me op het moment van de aanrijding al op de baan bevond waarop ik uit wilde komen, had ik mijn manoeuvre m.b.t. het afslaan al afgerond?