Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 11-12-2013 12:22:43
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

[quote=maltet01 schreef op woensdag 11 dec 2013, 11:27]mij is echter niet helemaal duidelijk wat de huidige jurisprudentie zegt over het percentage dat ik aansprakelijk gesteld kan worden. 100? 50 op welke voorwaarden? en heeft het verder nog invloed dat ik me op het moment van de aanrijding al op de baan bevond waarop ik uit wilde komen, had ik mijn manoeuvre m.b.t. het afslaan al afgerond?
dat is aan de verzekeringsmaatschappijen om dat onderling uit te vechten.

als u het afslaan op een correcte wijze had afgerond, was u dus op het meest rechtse gedeelte van die weg uitgekomen. dan lijkt het mij sterk dat u dan in aanraking met die snorscooter gekomen was, of deze had teveel links gereden. in dat geval was het ook geen voorrangskwestie meer geweest, maar een frontale aanrijding. en in dat geval wordt het verhaal heel anders.