Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
arjenvd - 12-12-2013 03:34:52
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid fietser bij ongeval.

Hm.. hebben ze het bord weggehaald sinds google streetview er langs is gereden? wanneer ik mbv de coordinaten 52.156910, 4.468297 de morsweg bekijk dan staan er bij het doorsteekje niet alleen haaientanden maar ook een 'u nadert een voorrangsweg' waarschuwingsbord met daarboven een bord dat er fietsverkeer van twee kanten kan komen en daarboven een bord met fiets/bromfietspad.
en ook al staan er alleen haaientanden, dan ben je nog de veroorzaker van het ongeval, ongeacht alle andere bijzaken die je opnoemt.

geen idee hoe het met je wettelijke aansprakelijkheid zit, qua situatie lijkt het aardig op deze: http://www.letselschademagazine.nl/bromfiets-snorfiets-ongevallen-aansprakelijkheid/rb-haarlem-240512-botsing-16-jarige-scooter-rijdster-en-14-jarige-fietser-beiden-voor-50-aansprakelijk-voor-elkaars-schade-geen-billijkheidscorrecties">linkje

als ik de wetteksten zo lees is een snorfietser de sterkere verkeersdeelnemer maar er is ruimte om hem gelijkwaardig te stellen aan fietsers.