Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ton schaaf
ton schaaf - 12-12-2013 17:04:42
Voeding & Gezondheid

Apothekerskosten rijzen de pan uit.

Allen bedankt voor de (soms) uitvoerige reacties.

het was mij bekend dat een apotheek per receptregel (standaarduitgifte) € 6,00 berekent, ongeacht de prijs van het betreffende geneesmiddel. ik was niet op de hoogte van het tarief eerste uitgifte, indien je het recept voor de eerste keer bij een andere (jou onbekende) apotheek inlevert. latere navraag bij anderen leerde mij, dat bijna niemand dit wist.

het gaat er mij niet om dat ik voor eigen rekening € 13,49 moest betalen, want niet vergoed door ohra. op het moment van afrekenen was ik niet instaat om te onderhandelen over prijs of over splitsing van het recept, want net uit de behandelkamer had ik mijn mond vol verbandgaasjes en het gevoel dat mijn halve gezicht “dood” was.
ik zag wel dat de apothekersassistente de barcode van mijn patiëntenkaart scande, vervolgens een nota afdrukte, het medicijndoosje uit een lade haalde, ik betaalde, waarna ik met nota en medicijn het ziekenhuis verliet. dit alles binnen twee minuten!
mij werd niets gevraagd over gebruik van andere medicijnen, ook werd er geen toelichting gegeven over het gebruik van dit specifieke medicijn, wel werd een gedrukte bijsluiter meegegeven. het was net alsof ik een herhalingsrecept ophaalde, dus geen extra handelingen of toelichtingen!
thuisgekomen zag ik op medicijnwijzer.nl dat de 20 tabletten slechts € 1,71 (incl. btw) kosten. vandaar mijn oorspronkelijke vraag.

met vriendelijke groet,

ton schaaf.