Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ik
ikkeismijn - 18-12-2013 11:32:16
Voeding & Gezondheid

Bindmiddel voor jam

Jam maak ik ook elke zomer ik ga naar duitsland en haal daar pakjes geliesuiker. je heb 3 verschillende soorten
1 op 1 = 500 gram suiker op 1 kg fruit kosten 0,99 per pak
2 op 1 = 500 gram suiker op 2 kg fruit kosten 0,69 per pak
3 op 1 = 500 gram suiker op 3 kg fruit kosten 1,49 per pak
alle drie maken goede jam alleen de mate van zoetigheid verschilt
werkwijze fruit schoonmaken en geleisuiker erdoor roeren dit 4 uur laten staan en aan de kook brengen
5 tot 10 minuten laten doorkoken, in schoongemaakte potten doen en af laten koelen.

wel doe ik er altijd een appel bij voor de pectine.
ook kan je gewone suiker ( 1 kg op 1 kg fruit) net zolang laten koken tot de jam dik genoeg is ook hier weer een appel voor pectine bij doen. deze jam is net zo zoet als dat je in de winkel koopt