Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lenyjansen - 18-12-2013 11:41:58
Voeding & Gezondheid

Bindmiddel voor jam

Pijlwortelbloem [maranta arundinaceae]

vrijdag 14 mei 2004, door wim

een bindmiddel uit de aziatische en afrikaanse keuken, dat een compleet heldere saus kan geven. zeer neutraal van smaak. wordt ook in gebak en koekjes gebruikt. het is één van de allerkrachtigste natuurlijke bindmiddelen en kan na afkoelen probleemloos terug opgewarmd worden.

het wordt gemaakt van de pijlwortel (arrow-root), maranta arundinaceae, die zo’n 25% zetmeel bevat. droog bewaard, houdt dit zetmeel vele jaren zijn bindkracht.