Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 18-12-2013 11:55:40
Voeding & Gezondheid

Bindmiddel voor jam

Vroeger had je opekta, maar dat bestaat al jaren niet meer.
nu gebruik ik geleisuiker, maar dit is maar mondjesmaat te koop bij de supermarkten. het is een seizoensprodukt, denk ik, en als op de volkstuinen de bessen rijp zijn, is in een dag tijd alle geleisuiker uitverkocht :-)
verder kan je ook gewone suiker proberen, al dan niet gecombineerd met wat citroensap? maar dan duurt het inkoken en dikker worden wat lang...

er schijnt ook iets als gelfix van dr. oetker te bestaan, maar daar heb ik geen ervaring mee, evenmin als met pectine (dat bij natuurvoedingswinkels en eco-supermarkten te koop zou zijn).

voor recepten kan je te kust en te keur op internet terecht, met een paar goedgekozen zoektermen kom je daar vast wel uit. succes!