Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 26-12-2013 13:24:18
Huishouden & Energie

Thermostaat combiketel

[quote=ron530 schreef op donderdag 26 dec 2013, 12:03]ik snap het verlagen van de cv radiator temperatuur niet helemaal, als deze op 60 graden wordt ingesteld duurt het veel langer om de radiatoren voldoende warmte uit te laten stralen. de ketel zal veel langer stoken om de gewenste kamer temperatuur te bereiken want als de thermostaat op zeg 21 graden is ingesteld zal de ketel er alles aan doen om die temperatuur ook te halen.

nou dat maakt voor het gasverbruik en comfort best wel wat uit , iemand die 80/60 stookt heeft vaak ook schroeierig warm lucht in huis en ook zo optimale condensatiepunt niet bereikt om zo juist gebruik te maken van de zuinigheid van een hr ketel. vaak is bij hoge aanvoertemperaturen de retour veel te hoog dus ketel maakt onnodig warm water weer warm :(

vaak zijn er lage temperatuur radiatoren geplaatst in nieuwe huizen en die doen hun werk al goed bij 35 graden.

ik heb mijn settings na gelopen en ik stook momenteel met een 50/30 verhouding en dat werkt uitstekend en mijn bevindingen zijn wel bij een goed geïsoleerde woning dan praat je over een max, verhoging met stoken van 3 graden.

en die 50/30 wordt hier enkel verkregen door juiste hoeveel radiatoren(allen ingeregeld waterzijdig) te gebruiken (7 stuks) ketel terug te schroeven naar slecht 30% van zijn vermogen en laagste pompsnelheid en de nadraaitijd te verhogen.

en dit werkt voor onze woning erg goed heb vorig jaar afgesloten met gasverbruik van slechts 489 m3 niet slecht voor een eengezinswoning met 4 slaapkamer met een bestaande uit 6 personen.