Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-01-2014 19:27:37
Geldzaken & Recht

Tijdrekken bij verdeling nalatenschap

Oversteek,
uw wens is niet de juridische werkelijkheid. als u broer daadwerkelijk onterfd is en een beroep op zijn legitieme portie doet, krijgt hij een vordering op de nalatenschap van, blijkbaar, 1/6e van de waarde van de nalatenschap.

de nalatenschap is veel omvangrijker dan alleen de bankrekening en de waarde van de woning. is de inboedel toch nog niets waard of zijn er andere vermogensbestanddelen, denk aan een auto of levensverzekering, dan deelt uw broer ook mee in de waarde daarvan.

en als executeur zult u ter zijner tijd uw broer wel volledige inzage moeten geven in de financiƫle administratie. het is dan ook raadzaam de inboedel te laten taxeren voordat u deze afvoert. bij een rechter is de kans groot dat u namelijk de waarde van de inboedel op dat moment zult moeten kunnen verantwoorden.

als uw broer contact met u opneemt in uw hoedanigheid van executeur en vraagt wat hij kan en wat zijn positie is, dan zult u hem dat wel moeten vertellen.