Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-01-2014 21:57:58
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Ja right,

hoe zou je nou als een fabriek failliet is garantie kunnen aanbieden, wel eens gehoord van het nodig hebben van onderdelen om iets op te lossen?

als een winkel garantie aanbied op een artikel waar geen onderdelen meer van zijn omdat de toeleverancier failliet is of een faillissements partij heeft gekocht waardoor vanwege de onderdelen geen garantie gegeven kan worden dan is dat erg stom.

als je garantie aanbiedt, dan moet je het geven maar zonder onderdelen valt er gewoon weg geen garantie te geven.

wel kan he tgegeven worden als de verkoper onderdelen heeft kunnen bemachtigen, dan kunnen ze iets oplossen doormiddel van de juiste onderdelen.bonnie b schreef op dinsdag 14 jan 2014, 12:00: op faillissementen zitten altijd garantie, mits op de bon vermeld is.
als de fabriek failliet is da moet de winkel die het verkoopt garantie geven en als de winkel failliet is dan moet de fabrikant garantie geven.

het is inderdaad wel zo dat een consument niet verplicht de fabrieksgegevens moet krijgen want normaal gesproken lost de winkel dit op bij eventuele klachten.

er is veel misvattingen omtrent garantie en ook het verhaal dat garantie niet verplicht is is onzin.

nederland en de eu hebben duidelijke regels hierin en garantie is wel degelijke verplicht bij een neiuw artikel.