Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 17-01-2014 15:41:40
Geldzaken & Recht

Is de skala huurovereenkomst nog van deze tijd?

[quote=dezwart46 schreef op vrijdag 17 jan 2014, 14:59] en van de 'kleine letterjes' begrijpen ze eerlijk gezegd niet heel veel. daarom probeer ik het op te lossen of het in ieder geval onder de aandacht te brengen.
zo'n lang contract kan volgens de wet van dam niet meer. twee jaar is het maximale. wat ik me alleen afvraag is of dit onder de wet van dam valt. deze geldt nl niet voor huur, maar dan heeft men het veelal over huur van onroerend goed (huis, winkel enz.). en hoe het nu precies met lease zit, want daar gaat dit hier om, is me ook niet helemaal duidelijk.

om u van al die verschillende meningen weg te halen, zou u deze vraag nog een keer kunnen stellen op een forum voor juristen. ik heb ze daar al eerder hun tanden zien stuk bijten over de vraag of een bepaald contract onder de wet van dam valt.

klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier voor dat forum.

vraag uitdrukkelijk of dit onder de wet van dam valt of niet. en hoe redelijk die 5 jaar contractsduur is. als dit onder de wet van dam zou vallen, zou een stilzwijgende verlenging met een jaar ook niet mogen.

laat u nog weten hoe er daar over wordt gedacht? ik ben daar wel nieuwsgierig naar.