Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jan24 - 24-01-2014 14:14:26
Elektronica & TV

Compact discs (cd's) met geknetter

Fijne tips mag u weer ontvangen. uiteraard is het gros niet ter zake doende, een enkeling gaat daadwerkelijk in op uw probleem. antwoorden als die van lekkerisdat, daar schiet u met uw probleem niet mee op.

heeft u het probleem al eens aangekaart bij de distributeur van dg, inderdaad een gerenommeerd label, al zegt dat niets over de opnames, de kwaliteit van het gebruikte materiaal. veel opnames worden in dezelfde studio gemaakt en ook in dezelfde fabriek geperst. het label heeft op zich niets daarmee te maken. mogelijk komt het gros van uw klassieke collectie wel uit dezelfde perserij.
heeft u al eens op een forum gezocht van liefhebbers van klassieke muziek?
een optie, al genoemd, maak in de pc een kopie en draai die af in uw cd speler.
wel een tip, mocht u dit overwegen en ondersteunt uw brander dit, hanteer als schrijfmethode disc at once/96. met name de toevoeging /96 voert een extra controle uit en verhoogt de comptabiliteit van de cdr-schijf.

wat ik niet lees, heeft u deze cd's al eens gedraaid in een andere cd speler, of i.c.m. een andere versterker? heeft u überhaupt in uw muziekinstallatie veranderingen aangebracht? en heeft u de mogelijkheid, om een koptelefoon rechtstreeks op uw cd-speler aansluiten? als u dan nog knetters hoort, dan kunnen de overige componenten uitgesloten worden als boosdoeners.
u kunt met een cd naar een goede hifi zaak gaan, met alle respect geen mm of zo, maar daar waar ze luistercabines hebben. een beetje winkel is ontvankelijk voor een dergelijk verzoek. ik zou dan wel vooraf telefonisch een afspraak maken. mogelijk kunt u uw eigen cd speler meenemen.

een uitgebreid antwoord, maar ik ben zelf een audiofreak, dus kan ik meevoelen in uw probleem.