Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2014 23:05:18
Computers & Telefonie

Kan iemand mij helpen? is een vraag over ftmsc

Overigens heb ik er bij vodafone geen last van.

maar als ik dit ook lees kan dat ook niet anders:


aanpak van sms-diensten heeft effect
geplaatst op 24-10-2011 om 10:08
de aanpak van provider vodafone richting premium-sms-diensten heeft effect.

het bedrijf kreeg, net als andere providers, veel klachten van klanten die hoge telefoonrekeningen ontvingen voor ongevraagde en ongewenste sms-berichten. in vrijwel alle gevallen hebben klanten nooit gevraagd om die sms-berichten. de kosten kunnen per maand oplopen tot honderden euro’s.

ook voor providers een vervelende grap, want die moeten de sms-diensten laten aantonen dat de berichten wel degelijk zijn besteld. vodafone gooit het sinds vorig jaar over een andere boeg. als klanten klagen over misleidende sms-diensten wordt het afgeboekte geld direct teruggestort en is het aan de aanbieder van de dienst om te bewijzen dat die klant er zelf om heeft gevraagd. ’deze coulante opstelling richting benadeelde klanten en een harde opstelling richting overtreders onder de aanbieders van sms-diensten moet ertoe leiden dat overlast voor klanten volledig verdwijnt’, aldus vodafone destijds in een persbericht.

maar hoe staat het er nu voor, na een klein jaartje? bart bakker van communicatie van vodafone, kan op dit moment nog geen harde cijfers geven, maar weet wel dat het aantal klachten over ongewenste sms-diensten sterk is afgenomen. de aanpak werkt dus!

meer consumentennieuws op maandag op de ombudspagina in deze krant.