Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

op
opf - 28-01-2014 19:34:13
Huishouden & Energie

Kan het kwaad als een hond hooi eet ?

Prachtige antwoorden heb ik zien staan, maar het getuigt niet van de meest geloofwaardige kennis van honden. het meeste dat een hond tot zich neemt wordt in het maag-darmstelsel volledig verteerd. onbehandelde groente en fruit hoort daar echter niet bij. het maag- darmstelsel wordt er wel actiever van. dus groente of fruit op zijn tijd kan geen kwaad. gras of hooi dat niet uitgebraakt wordt, verlaat de hond dan vrijwel ongeschonden via de uiteinde van het darmkanaal. het nadeel van gras is wel dat het niet altijd volledig met de ontlasting uitgescheiden wordt en blijft dan zo fraai hangen. niet zo smakelijk tijdens een ochtendwandeling.
overigens wordt handig gebruik gemaakt van geblancheerde sperziebonen om te zware honden af te laten vallen. ze krijgen een goede maagvulling, maar er worden geen voedingsstoffen uit onttrokken. dit kan overigens alleen maar toegepast worden in combinatie met de minimaal dagelijks benodigde hoeveelheid hondenbrokken.