Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mataraty - 28-01-2014 21:25:08
Geldzaken & Recht

Actie tegen uitleg ouderschapsverlofkorting

Is er dan een gradatie kwa loon inzake ouderschapsverlof.

je geeft al aan dat de korting bedoeld is wanneer je een flinke teruggang hebt in je inkomsten door het verlof. hierin maakt het lijkt mij niet uit of je nou wel of geen promotie maakt of loonsverhoging krijgt in het algemeen.

sorry overigens dat ik zo reageer, maar ik heb ook met dat bijltje gehakt en ben er nog mee bezig.

in 2011 had ik een bepaald loon en toen nam ik ouderschapverlof op per juni die ik kon spreiden over 2011 en 2012. mijn reguliere werkuren waren 38 uur per week en ik nam 4 uur per week verlof op, dus een derving van zeg 104 uur in totaal. hierover kon ik gewoon de korting toepassen en die is toen ook gegeven.

in 2012 kreeg ik ook promotie met daaraan gekoppeld loonsverhoging, maar wederom tegen een werkweek van 38 uur. ook hier heb ik heb ik 4 uur per week ouderschapsverlof genoten, dit voor 12 maanden. dus een derving van zeg 208 uur in totaal.

dat mijn maandinkomsten in 2012 significant hoger lag als in 2011 is naar mijn mening niet relevant, de derving is 208 uur en die derving ben je volgens de belastingsdienst dan gewoon kwijt.