Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ic
ice2012 - 29-01-2014 21:52:48
Geldzaken & Recht

Actie tegen uitleg ouderschapsverlofkorting

Ten eerste wil ik iedereen hartelijk dank voor de reacties.

het is niet mijn bedoeling om "rijk" te worden van de belastingdienst. waar ik moeite mee heb is dat je op allerlei manieren een bijdrage levert aan de inkomsten van de belastingdienst. dat bij elk financieele groei je op van alles en nog wat gekort wordt en daarmee jou groei minimaal is.

wat ik heel erg vind is dat het ouderschapsverlof wat ik voor mijn eerste kind heb opgenomen als uitgangspunt geld, terwijl er tot twee keer toe sprake is van een nieuwe situatie. als ik in 2012 de 10 dagen dagen ouderschapsverlof niet had opgenomen had ik wel aanspraak kunnen maken op ouderschapsverlofkorting. ik had een volledig kalenderjaar geen ouderschapsverlof moeten opnemen om opnieuw een berekening te kunnen toepassen. de medewerker van de belastingdienst heeft drie kwartier nodig gehad om dit uit te zoeken en mij hierover te informeren. ( hier blijkt volgens mij dus uit hoe lastig dit verhaal in elkaar steekt).ik ben door het nemen van ouderschapsverlof heel veel teruggevallen in salaris, maar net niet genoeg t.o.v. 2007. er wordt daarbij ook geen rekening gehouden met inflatiecorrectie en dergelijke en dat stuit me tegen de borst. voor alle andere maatregelen, ten gunste van de belastingdienst wordt daar namelijk wel rekening mee gehouden.

daarnaast wil ik nog opmerken dat ik super veel van mijn kinderen houd, maar dat met de komst van hen er wel veel meer financiƫle middelen nodig zijn om het huishouden op een nette manier draaiende te houden. dus nee, financieel wordt je er niet beter van. maar liefde is miljoenen waard!

@fisbel. ik ga uw linken eens goed doorlezen en toch opnieuw proberen bezwaar aan te tekenen op basis van de interpretatie.

allen dank.