Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 30-01-2014 21:05:38
Garantie & Verzekeringen

Wao en vakantiewoning verhuren

[quote=tijger1 schreef op donderdag 30 jan 2014, 18:12]@auau

dus u hebt geen huis geërfd maar geld. doet verder niet ter zake . verhuur is niet van belang voor het uwv.

u moet op uw aangifte inkomstenbelasting wel het buitenlands onroerend goed vermelden. wijst zich vanzelf.
nou, wijst zich vanzelf? het buitenlands onroerend goed moet worden vermeld bij .....ja waar?
tweede woning (niet uw hoofdverblijf) - een woning die u niet verhuurde bijvoorbeeld een vakantiewoning in nederland of in het buitenland ??
of bij overige onroerende zaken zoals een vakantiewoning die u verhuurde ??

daarna moet er aan gedacht worden de eventuele hypothecaire schuld op te nemen bij: schulden box 3. let op: deze hypothecaire schuld mag niet verrekend worden met de waarde van de woning. de drempel bij schulden is immers € 2900 c.q. € 5800 voor fiscaal partners. m.a.w. de eerste € 2900 of € 5800 wordt niet meegenomen als schuld in box 3.

tnslotte voor een woning in het buitenland: vrijstellingen en verminderingen aanvinken, daarna aftrek om dubbele belasting te voorkomen. aanvinken: box 3 en vermelden: omschrijving van het onroerend goed, het land, de waarde per 01-01-jaar en de waarde van de schuld per 01-01-jaar. vrijwel in alle belastingverdragen is de bezitting in box 3 vrijgesteld van dubbele belasting.

er zijn genoeg mensen die hiervoor (zeker voor de eerste keer) een belastingconsulent inschakelen. geef ze eens ongelijk. bij vakbond, ouderenbond, administratiekantoren c.q. assurantiekantoren heb ik hier meerdere malen vergissingen in zien maken. met soms grote financiële gevolgen.