Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpcantineau
jpcantineau - 07-02-2014 12:08:47
Huishouden & Energie

Vloerisolatie

Het warmteverlies van een ongeïsoleerde vloer is maar 6 tot 8 % van het gas- of stadswarmtegebruik. dat is niet zo veel omdat het temperatuurverschil tussen kamer en kruipruimte slechts 8° is [ kamer temp is 20° en kruipruimte 12° ]
bij een gebruik van 1600 m3 gas is dat 96 m3 en kost dus € 62,- per jaar , is ongeveer € 1,- per week.
het isoleren van de (vooral beton-) vloer is verstandig als er een comfort probleem is. dwz als je last hebt van de relatief koude vloer van 16° . het beste isolatiemateriaal is tonzon isolatiefolies.
niet zo gemakkelijk aan te brengen, maar zeer effectief. als je huishoud aluminium folie met de glanzende zijde met dubbelzijdige vloerbedekkingtape aan de onderzijde van de gehele betonvloer aanbrengt [incl. balken] krijg je ook een goed resultaat en is goedkoper. beide producten zeer voordelig te koop bij action.
omdat de ondergrond goed droog is heeft het geen zin om bodem isolatie toe te passen in de vorm van schelpen, ps vlokken of ps korrels. zeker geen schelpen aanbrengen : 1) isoleren nauwelijks 2) heb geen verbeteringen ooit waargenomen.
de genoemde tempexplaten 4 cm hebben nauwelijks effect, 10 cm heeft wat effect.