Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
petrus2 - 08-02-2014 18:22:52
Garantie & Verzekeringen

Pgb declaratie

[quote=tijger1 schreef op vrijdag 7 feb 2014, 21:32]de pgb gelden worden toch vooruit aan haar overgemaakt? ik lees dat er van die pgb ook nog een vrij te laten bedrag is, wat niet verantwoord hoeft te worden.

ja, dat klopt inderdaad, maar de wisselwerking met betaling van de huur, ziektekosten en de uitbetaling van pgb loopt altijd precies verkeerd. tevens wordt er nu verlangd dat er een bedrag van 3300 moet worden terugbetaald ipv 2500. die extra 800 euro kunnen echt niet opgehoest worden, omdat die zijn uitbetaald, plus nog eens het feir zoasl juist aangegeven in de eerste zin. ben nu druk bezig om het bedrag van van 800 te kunnen verantwoorden voor haar. 450 staat nog op een bankafschrift, dus dan blijft er nog 350 over om te verantwoorden. dat bedrag is contant betaald. volgens de helpdesk van de pgb, mag dit niet. nu wil ik een factuur maken met daarop dat resterende bedrag en haar stempel van betaling, dus met terugwerkende kracht over die periode begin vorig jaar. ik weet niet of dat rechtsgeldig is, maar volgens is het dan aantoonbaar. ook staan op de standaarde declaratieformulieren alle juiste bedragen en de handtekeningen van haar. het gaat nu dus vooral nog om het afwikkelen met een factuur. erg omslachtig allemaal als je het mij vraagt. ik snap best dat ze frause willen voorkomen, maar met kopieen van betalingen bewijs je helemaal niets. als je dan echt zo wantrouwig bent als zorgkantoor, ga dan eens echte controles uitvoern, zodat iedereen er baat bij heeft. ondertussen heb ik een moeder die hierdoor in de stress zit (terwijl ze juist een indicatie heeft voor haar lichamelijke en ook psychische aandoeningen) bedankt voor de hulp in ieder geval hier.ikga druk aan de slag met die standaard factuur. laatste kans denk ik.