Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

defries
defries - 08-02-2014 21:12:14
Huishouden & Energie

Vloerisolatie

Uit de vraagstelling maak ik op dat er sprake is van een houten vloer met houten balklaag, een droge en zwak geventileerde kruipruimte (mooi), met een betonnen bodemafsluiting.
de vloer isoleren heeft altijd zin, alle kleine beetjes (isolatie) helpen.
zoals een eerder antwoord aangeeft, substantiƫle besparing op de verwarmingskosten wordt verkregen met een flink isolatiepakket (bijv. inderdaad 10 cm polystyreen (tempex), of gelijkwaardig; een paar cm zet geen zoden aan de dijk. steenwol komt mij ook sympathieker voor. let er wel op dat de houten vloer aan de onderzijde niet luchtdicht wordt afgesloten i.v.m. de kans op zgn. verstikken van het hout. dus het hout licht ventileren, door bijv. de isolatie niet tussen de balken, maar onder de balklaag aan te brengen. er zijn ongetwijfeld professionele sites voor een correcte aanpak.