Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-02-2014 18:37:39
Voeding & Gezondheid

Warme of koude melk?

Japiepee schreef op dinsdag 11 feb 2014, 16:49: bij alle - deels steekhoudende - argumenten tegen het drinken van melk door gezonde volwassenen mis ik het pro-argument dat melk een belangrijke leverancier is van het noodzakelijke calcium.

gewoon heel even lezen:

calcium uit koemelk zou goed zijn voor onze botten. maar koemelk bevat ook fosfor, veel fosfor. het lichaam neemt calcium, fosfor en magnesium samen op, mits de verhoudingen juist zijn. de ideale verhouding calcium: fosfor is 2:1, dus twee keer zoveel calcium als fosfor. dit is de verhouding die moedermelk heeft. koemelk bevat echter bijna net zoveel calcium als fosfor. dat vindt het lichaam maar niks. het is altijd op zoek naar de balans. om weer in balans te komen moet er ergens calcium vandaan gehaald worden. je lichaam beschikt over zeer veel calciumvoorraden: je botten! dus je denkt osteoporose te bestrijden door melk te drinken, maar je maakt het alleen maar erger.

en:

betere calciumbronnen.

groene bladgroente bevat naast calcium ook veel andere mineralen en vitamines. zo bevat 100 gram rauwe boerenkool twee keer zo veel calcium als een glas halfvolle melk. een groene smoothie is de ideale manier om niet alleen aan voldoende calcium te komen, maar ook om je bloed minder zuur te maken.

spitskool, chinese kool, abrikozen, amandelen, hazelnoten en zeegroenten zijn andere goede calciumbronnen.

bron: http://missnatural.nl/vijf-redenen-waarom-melk-ongezond-is/">