Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marksmen - 12-02-2014 21:23:40
Elektronica & TV

Hoofdtelefoon besteld bol.com

Beste jokeromy,
vanwege het feit dat u uw product opnieuw kan bestellen tegen een andere prijs kan worden vastgesteld dat nakoming van uw overeenkomst niet blijvend of tijdelijk onmogelijk is. wat van rechtswege wel een geldige reden is om de koop overeenkomst te ontbinden. dit betekend dat conform het verbintenissenrecht geldt dat "pacta sunt servanda", overeenkomsten moeten worden nagekomen (art. 1374, lid 1 oud bw). dit betekend dat bol.com gewoon uw product verplicht is om te leveren. u staat in uw recht.

bol.com kan niet zomaar met de door hen genoemde betooggrond en alleen op eigen initiatief uw overeenkomst ontbinden.

ik attendeer u erop dat het zonder enige correspondentie en of overeenstemming annuleren van uw bestelling binnen hun eigen systeem, het moedwillig niet leveren van uw product noch het terugstorten van uw aankoop bedrag kan leiden tot ontbinding van uw koopovereenkomst. vraag bol.com om de koopovereenkomst te eerbiedigen en uw product alsnog z.s.m. toe te zenden. indien zij in gebreke verblijven. stuur ze een ingebrekestelling toe en of start een juridische procedure. deze grote organisaties denken dat ze maar alles kunnen doen en met niemand wat te maken hebben. ze zeggen het zelfs in artikel 4 van hun eigen algemene voorwaarden "kennelijke vergissingen en of fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.bij een rechtsgeldige koopovereenkomst is dit simpelweg in strijd met de wet. als ze zich niet willen binden dan moeten ze maar geen producten verkopen.

succes! u staat in uw recht, maar gelijk hebben betekend niet direct recht krijgen.