Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hashas - 15-02-2014 10:52:22
Geldzaken & Recht

Provea schrijft, zonder dat ik ooit contact gehad heb met het bedrijf, bedragen af van mijn rekening

Ook goedemorgen
plots een incassobrief op de deurmat van bovengenoemd incassobedrijf st derdegelden certin uit haarlem. ik zou provea 22,70 schuldig zijn en plus incasso 62,86 moeten betalen binnen 7 dagen. heb geen email, brief noch ondergoed ontvangen ooit van provea toen ik ooit dacht goedkoop ondergoed op internet te scoren via gratiz.nl.
toch incasso ontvangen vandaag dus. mevrouw does van certin aan de lijn verzekerde dat door mijn wanbetaling het abonnement stop zou zijn gezet, of nee, dat kon ze toch niet garanderen. wel wilde ze het gesprek even opnemen. in een behendig gesprek heeft ze vast een juridische uitspraak van mij ontfutseld waarin ik heb gesteld dat ik voor 1 mrt het geld overmaak, ook al heb ik in datzelfde gesprek vermeld dat ik dit niet van plan ben zodra ik kans tot ontwijking zie

nu ik bovenstaande allemaal lees, ben ik dubbel in het ootje genomen. certin en provea is een en hetzelfde bedrijf. ik heb haar dit min of meer trouwens gevraagd, hetgeen ze ontkende. maar uit meerdere opmerkingen van haar bleek dat ze het wel degelijk wist.

does heeft me een bevestigingsemail gestuurd waarin ze stelt : u erkent de vordering ad. € 62,87 van onze cliënte provea onverkort. tevens heeft ze me gegevens van provea terwijl ze het gesprek eerst heel lang volhield dit niet te kunnen doen.

ik kan de betaling ongedaan maken door te bewijzen dat ik nooit iets heb ontvangen. maar hoe bewijs ik dat? want ik heb niets van dit bedrijf.

ander probleem is dat ik onvoldoende rechtsonderlegd ben dat ik niet wat in hoeverre een incassobedrijf mij zulk een kosenin rekening kan brengen voor een niet geleverde dienst...