Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zonnewind
zonnewind - 21-02-2014 16:16:59
Voeding & Gezondheid

Wilsbekwaamheid van ouderen

[quote=lovebird schreef op vrijdag 21 feb 2014, 15:12]doe een aanvraag voor een medisch specialist die bij mevrouw aan huis komt voor een uitvoerend gesprek. in eerste instantie kunnen familieleden daar bij zijn maar na enige tijd moeten zij de ruimte verlaten en blijft deze deskundige alleen met mevrouw om haar dezelfde vragen nog een te laten bevestigen in haar eigen bewoording. dit is om te zien of ze onder druk of dwang zou kunnen staan van de familie.

bij dit consult aan huis dat via een notaris kan worden aangevraagd komt de uitslag via de notaris bij mevrouw terug op papier in een verklaring die zelf voor de rechtbank rechtsgeldig is.
mevrouw moet wel zelf instemmen met de aanvraag en de kosten zijn ook voor haar rekening. zo rond de 250,00 euro maar dat zou ik in dit geval zeer zeker aanraden.
dit haalt een hoop onrust weg en deze medisch specialisten zijn hiervoor speciaal in dienst sinds (als ik het goed heb) begin dit jaar.

ze worden veel ingezet bij rechtbanken maar u kunt ze dus ook zelf vragen om zo'n keuring.
veel succes ik hoop dat u hier iets aan heeft, in mijn geval heeft het enorm veel rust gegeven bij mijn vader en de meeste notarissen zijn hier nog niet van op de hoogte omdat het zo nieuw is.

deze deskundige heet een via-arts (vereniging van indicerende en adviserende artsen (via). ) en u kunt het hier vinden :
http://www.vianieuws.nl/kennis-delen/wilsbekwaamheid
de link werkt niet geloof ik..sorry ben hier niet zo handig in...lukt het nu wel?
http://www.vianieuws.nl/kennis-delen/wilsbekwaamheid">

let op: het is provincie gebonden , zelf heb ik gebruik gemaakt van trompetter en v. eeden (goede ervaring mee)

ik hoop dat ik u voldoende heb geholpen

inderdaad een top- antwoord. !!!! :) :)