Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
menekse - 21-02-2014 22:27:29
Voeding & Gezondheid

Hoge tandartsrekening: ruim 400 euro voor twee gaatjes???

Tijdens de controle (c11 ad € 20,52) zijn er 2 overzicht foto's gemaakt (x10 ad. € 15,12) = totaal € 50,76. dus dit bedrag zal zeker correct zijn.

een tandarts is verplicht om, indien de te maken kosten boven € 250,00 uitkomen, een begroting op te maken, zodat de cliënt van te voren weet wat de kosten zullen zijn van de verdere behandelingen.

de assistente kan niet tellen, want volgens de gegevens die ts aangeeft zijn er inderdaad 6 vullingen aangebracht. waarvan bij de laatste nota 1 onderlaag ontbreekt.

op de nota moeten ook de elementen zijn vermeld, dus is er duidelijk na te gaan welke kiezen/tanden er gevuld zijn.

het zou goed kunnen dat de kiezen naast elkaar staan en de patiënt niet heeft gemerkt dat er meerdere kiezen zijn geboord en gevuld.

maar als de tandarts daadwerkelijk heeft gezegd dat er maar 2 kleine gaatjes zijn, dan is het wel opmerkelijk als hij er 6 heeft gevuld.

tijdens de controle is er geen tandsteen (m03) verwijderd, maar is dit gebeurd bij de 2e afspraak voor het vullen. niks vreemds aan.

ik begrijp de frustratie over de hoge rekeningen. zeker is dat bij de 3e nota een v20 cq v21 ontbreekt. of de nota's verder wel of niet correct zijn laat ik in het midden. maar de tandarts is zeker in gebreke gebleven door niet van te voren een begroting op te maken.