Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 25-02-2014 09:06:49
Huishouden & Energie

Overstappen energieleverancier

Het maakt letterlijk geen cent uit, wanneer u overstapt.

u moet natuurlijk wel weten, wat u doet: u betaalt niet voor een abonnement om onafhankelijk van het gebruik energie te kunnen gebruiken, als bijv kabel abonnement voor het aantal uren tv kijken, doch u betaalt een voorschot voor het te verwachten gebruik over een jaar = 365 dagen.
dat voorschot is dus niets anders als sparen voor de jaarrekening. spaart u te weinig, moet u bijbetalen, spaart u te veel, krijgt u dat terug cq wordt verrekend met de komende voorschot = spaarperiode.
is er een koude winter geweest, verbruikt u meer, dus is aan het einde van de 365 dagen het verbruik hoger als oorspronkelijk geschat, en heeft u te weinig gespaard, moet u bijbetalen.
idem bij een warme winter als nu, het omgekeerde.
voor mensen, die hun eigen controle niet beheersen, is het dus wijs vaar tussentijds te kijken, hoe hun energieverbruik loopt, en dus tussentijds de voorschotbedragen te verhogen ( of .. ergens anders neer te leggen en er wel af te blijven).
als je dus na bijv. 3 mnd in het volgende jaar van leverancier verandert, en je hebt in die 465 dg 2 zomers = weinig verbruik zitten, zal je aan het eind te weinig gespaard hebben en dus bij moeten betalen.
omgekeerd bij 2 winters in die periode.

sorry, hoor, maar net zoiets als sparen voor de zomervakantie, en dan niet in aug. weg willen maar in april, en verbaasd staan, dat er dan te weinig in kas is.