Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 25-02-2014 17:32:00
Huishouden & Energie

Slimme meter

Hallo oud-beijerland,


mag ik een slimme meter weigeren?

een slimme meter is een digitale meter met communicatiemodule. krijgt u een aanbod om uw gas- en/of elektriciteitsmeter te vervangen door een slimme meter? dan kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden.
de slimme meter weigeren

u hebt het recht een slimme meter te weigeren. u krijgt dan een digitale meter zonder communicatiemodule. hierdoor is uw meter niet op afstand uit te lezen. of als uw huidige meter nog goed werkt, mag deze tot einde levensduur blijven hangen. u moet dan zelf uw meterstanden aan het energiebedrijf doorgeven. en u ontvangt geen tweemaandelijks verbruik- en kostenoverzicht.
de slimme meter uitzetten

de netbeheerder plaatst bij u in huis een digitale meter met communicatiemodule, maar u laat de meter uitzetten. uw netbeheerder kan dan uw meterstanden niet op afstand uitlezen. u moet dan zelf de meterstanden doorgeven. en u ontvangt geen tweemaandelijks verbruik- en kostenoverzicht.
de slimme meter aanzetten

de netbeheerder plaatst bij u in huis een digitale meter met communicatiemodule en u laat deze aanzetten. deze meter wordt ook wel een slimme meter genoemd. dat betekent dat uw netbeheerder uw meterstanden op afstand zal aflezen op de afgesproken momenten. u ontvangt een tweemaandelijks verbruik- en kostenoverzicht.

tip
u kunt dit altijd weer wijzigen. u bepaalt zelf of u de slimme meter aan of uit laat zetten. wel mag de netbeheerder hiervoor kosten bij u in rekening brengen.
(bron: consuwijzer)