Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
saint - 26-02-2014 11:49:04
Voeding & Gezondheid

Lekkere diepvriespatat

Heel kort door de bocht:
in het principe komt alle patat van dezelfde aardappelen.
de bakprocessen in de fabriek zijn allemaal hetzelfde.
het verschil zit hem in de dikte van de patat, de zwarte puntjes op de patat en de hoeveelheid kleine stukjes in de patat.
het mag duidelijk zijn dat heel veel kleine stukjes voorgebakken patat wel meewegen, maar niet zo lekker zijn en vaak tijdens het af bakken thuis te donker worden en weggegooid worden.
dunne lange patat is duur om te maken, je hebt lange aardappelen nodig en de kans dat tijdens het verwerkingsproces de friet breekt is aanwezig. de opbrengst per aardappel is dus kleiner en daardoor duurder. op mooie patat zitten weinig zwarte plekjes, dit ziet er niet mooi uit, immers het oog wil ook wat. dus weinig zwarte puntjes is veel uitval en minder opbrengst uit een aardappel dus duurder.
hierdoor onderscheidt de dure friet zich van de goedkopere.
wat kan je zelf doen, verse olie op de juiste temperatuur en de goede baktijd.
zelf bakken is lekker nostalgisch, maar beslist niet beter.
het allerbeste is voorgebakken friet uit de fabriek, voordat deze de vriestunnel ingaat.