Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thieu - 27-02-2014 18:46:07
Voeding & Gezondheid

Lekkere diepvriespatat

Het bakproces is het belangrijkste
laat bevroren friet eerst goed ontdooien zodat het vet/ de olie niet teveel afkoelt, of bak om dezelfde reden in kleine porties.

zorg dat de frieten goed droog zijn. op bevroren friet die even buiten de diepvries ligt komt rijp. allemaal water dus wat de temperatuur een flinke dip geeft. bovendien laat dat water het vet/ de olie flink borrelen/ schuimen wat een hoop zooi kan worden (om over brandgevaar bij gas maar niet te spreken)

vet/ olie goed op temperatuur (175/180 graden)

de verschillende merken onderscheiden zich doordat er bij de goedkopere vaak kleine en bruine/ zwarte stukjes zitten, die dan ook vaak in de pan achterblijven en daarmee het vet/ de olie sneller achteruit laten gaan.