Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si
sietske - 28-02-2014 11:49:45
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik van een lidmaatschap van de fnv af?

[quote=gerboe schreef op vrijdag 28 feb 2014, 11:39]de vakbond krijgt ervan langs terwijl uw zoon blijkbaar de gangbare procedures niet in acht heeft genomen. en bovendien, uw zoon heeft nog niet eens antwoord gekregen op zijn verzoeken dus om nu al de fnv als zakkenvullers weg te zetten...


sorry hoor, maar als je al meer dan 3 weken geleden schriftelijk een verzoek tot opzegging heb ingediend en daar nog geen enkele reactie op heb gehad...en over dat overstappen, zou netjes zijn geweest als hij op die mogelijkheid gewezen zou zijn

let wel: wij hebben onze zoon ertoe aangezet om lid van de vakbond te worden terwijl hij alleen maar een klein baantje als vakkenvuller had. ik vind namelijk dat als je wilt dat de vakbond voor goede arbeidsvoorwaarden vecht je daar zelf ook iets aan moet doen.
wat mij tegenstaat is dat zij, de vakbond het zo hebben weten te regelen dat zij zich niet aan de normaal geldende regel hoeven te houden dat je na 1 jaar een opzeggingsperiode van een maand moet aanhouden. dit geldt wel voor allemaal andere diensten, zoals telefoon etc. bovendien vind ik een bijdrage van 11 euro per maand als je bruto nog geen 500 euro verdient wel heel erg duur. weet uit ervaring dat je bij andere bonden een maximumbijdrage van 10 euro per maand hebt, ongeacht je salaris.