Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-03-2014 11:47:09
Vrije tijd & Tuin

Bdr containerreiniging / cleanprofs?

Dreigementen? tot op heden heb ik geen woorden gebruikt die hierbij aansluiten.
de enige die dreigementen uit - is het clubje - anti miec groep--
van mijn kant - kennis delen-

of ik het wel of niet begrijp dat is uw eigen conclusie.
maar 285b lid 1 sr is helder over wat wel en wat niet is geoorloofd binnen het nederlandse recht.

artikel 261 en 262 sr (smaad & laster) zijn net als 285 zgn klachtdelicten.
ofwel hiervoor moet het 'slachtoffer' aangifte doen.

als ik de juridisch adviseur zou zijn van m i e c.
advies: aangifte. zeker omdat de persoonlijke namen van medewerkers worden benoemd en in verband worden gebracht met malafide en oplichting. terwijl ook op dit forum geen bewijs is geleverd van de vermeende feiten.


art 261 strafrecht (smaad)
1 hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.
2 indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
3 noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.

artikel 262 ev
http://www.wetboek-online.nl/wet/sr/262.html

@hutch slaap lekker en droom fijn