Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 12-03-2014 22:27:33
Auto & Vervoer

Auto inbraak bewoners parkeergrarage

Dag gijs,

in het betoog van gerrit altena zie ik wel wat.
maar dan over het feit dat u een plek huurt in een afsluitbare garage. (dat afsluitbare zal in het huurcontract dienen te staan.) u betaalt daarvoor en mag daarom voldoende tegenprestatie verwachten waar de verhuurder zich niet zomaar aan kan onttrekken. zeker niet als de verhuurder geen maatregelen neemt de defecte afsluiting zo spoedig mogelijk in overeenstemming met het gehuurde te herstellen. ook wanneer in het huurcontract staat dat er cameratoezicht is en de camera stuk is en/of niemand de opnames bewaart of controleert.

analoog aan het weghangen van een jas in een betaalde garderobe, waarbij de directie niet aansprakelijk stelt voor diefstal of vernieling.
doordat voor het bewaren van de jas geld wordt gevraagd, dient de directie maatregelen te nemen dat u het in bewaring gegevene in goede staat terug ontvangt. ze dient voor het geld een passende tegenprestatie te leveren. ze is daarom wel degelijk aansprakelijk bij het tegen betaling in bewaring nemen. daar is voldoende jurisprudentie over.

zekerheidshalve zou ik de verhuurder aansprakelijk stellen met gebruik van bovenstaand(e) argument(en).

ik neem aan dat u officieel aangifte bij politie hebt gedaan van diefstal met braak in de betreffende garage en dat u daarvan een kopie met datum heeft gekregen.
zo niet, staat u zwak.

succes gewenst.

hardwareerrorman.